Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zangavond-concert Blijde Geluiden

8 mei 19:00 - 21:30

‘Een lachend gezicht verblijdt het hart,… (Spreuken 15: 30a NBV)

Laat de blijdschap stromen,
zingen geeft een vrolijk geluid.
Het goede kan ons niet ontkomen,
als het hart met vreugd’ is gekruid!

Deze zangavond-concert van Blijde Geluiden had twee jaar geleden al moeten plaatsvinden. Druk werd er gerepeteerd voor ons jubileum. De kerk bestond op 15 mei 2020 namelijk 175 jaar. Door de bekende corona maatregelen liep het anders. Dat het niet echt gevierd kon worden voelde als een gemis. Blijde Geluiden wilde op hun beurt graag voor ons nog een optreden verzorgen.
De zanggroep bestaat 69 jaar en de kerk nu 177 jaar. Maar als we alles bij elkaar optellen dan is het geen rekensom, maar enkel Gods Genade. Gods trouw is een anker in het leven.  En dat is een hele goede reden om samen te zingen tot eer en lof van Hem. Zing je mee? Laat de blijdschap maar stromen…

Over Blijde Geluiden:

In november 1953 is de zang- en muziekgroep Blijde Geluiden opgericht. Het idee om de groep op te richten is ontstaan toen enkele jongelui thuis met elkaar aan het zingen waren. Ze vonden dit zo mooi dat ze besloten om een groepje op te richten.
In de beginperiode brachten ze twee programma’s. Voor de pauze een programma vol met sketches, vaderlandse liedjes, toneel etc. Na de pauze werden liederen gezongen met een christelijke boodschap.
In de periode dat ds. van ’t Wout voorganger was van de Baptistengemeente Muntendam, stelde hij de jongelui voor de keuze. Of zingen voor de Heer of zingen voor de wereld. De keus viel op het eerste. In deze periode ging de groep vaak meer dan eens per week weg om het evangelie uit te dragen.
Zo kon het gebeuren dat meer dan vijftig optredens per jaar voorkwamen. Al die tijd stond de groep onder leiding van de heer Derk Jager. In deze periode werden ook reizen gemaakt naar Zweden en België. Ook daar werd gezongen van hun Heer en Verlosser.
Sinds 1988 staat de groep onder leiding van Louwe Jager (de zoon van). De groep mocht onder zijn leiding naast in kerkdiensten o.a. ook een aantal buitenlandse reizen maken naar Roemenië en België. Ook daar mochten ze samen met broeders en zusters Gods naam groot maken en getuigen.
Omdat Louwe Jager door ziekte geen leiding meer over de groep kon hebben is dit sinds enkele jaren overgenomen door Hans Straat. Ook nu nog mogen we zingen en getuigen in kerkdiensten maar ook in ziekenhuizen en verzorgingshuizen.

Gegevens

Datum:
8 mei
Tijd:
19:00 - 21:30
https://youtu.be/VN_3VVTg9OA